Winkelwagen

Producten

Medisch Pedicure


Onze voeten hebben het niet gemakkelijk! Een hele dag vastgeketend in (vaak te krappe) schoenen, dragen ze ons rond waar we ook willen gaan. 
Ongeveer 85% van de bevolking last van voetkwaaltjes. Waarom geven we onze voeten niet de behandeling die zij verdienen? 

Heeft u last van uw voeten, laat uw voeten nakijken door de (medisch) pedicure.
Nagels knippen, eelt verwijderen, likdoorns, schimmelnagels, kloven en ingroeiende nagels behandelen en afsluiten met een voedende voetencrème. Kortom kunt u bij Studio Purmerend terecht voor uiteenlopende problemen aan de voeten. 
Studio Purmerend behandelt ook wratten. Wratten zijn een hpv virus en eist dan ook een zeer deskundige behandeling.  
Kloven: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn!
De  medisch pedicure van Studio Purmerend werkt volgens de code van de voetverzorging, dit houdt in: dat de hoogste eisen worden gesteld aan hygiëne in de praktijk. Tevens wordt gewerkt met de nieuwste technieken en de beste producten.

Waarom kiest u voor een Medisch Pedicure?
Een Medisch Pedicure is hoger en breder opgeleid dan de 'Basis' Pedicure. Bovendien kunt bij een medisch pedicure terecht met alle zogeheten risicovoeten, zoals diabetes, reumatisch, spastisch voet en de verouderde voet. Ook is er kennis op het gebied van nagelegulatie en reparatie technieken, ortesiologie en antidruk technieken. Kortom u kunt bij Studio purmerend terecht voor een heerlijke verwenbehandeling tot aan een complex voetprobleem.
Door mijn werkzaamheden in het Boven IJ ziekenhuis als medisch pedicure op de Voetenpoli heb ik veel ervaring met (diabetische) voetwonden en de verzorging daarvan. Wat houdt een pedicure behandeling in?
In de behandeling worden uw nagels geknipt en verwijdert eelt en, indien aanwezig, likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken dit is belangrijk om eventuele problemen en of afwijkingen vast te stellen. De pedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig wordt de cliënt naar een gespecialiseerde collega of naar de huisarts doorverwezen.
Een pedicure behandeling bij Studio Purmerend is zowel praktisch nuttig als esthetisch. Bij een pedicure behandeling kijken we naar de gesteldheid van uw voeten en zorgen ervoor dat uw voeten na de behandeling er weer helemaal netjes uitzien. 

De volgende zaken worden behandeld:
Voetonderzoek/screening
Nagels knippen
Eelt verwijderen
Likdoorns behandelen of
Kloven behandelen of
Ingroeiende nagels behandelen
en om de behandeling lekker af te sluiten nog een korte voetmassage met een voedende creme

Een standaardpedicure behandeling duurt 30 minuten
Wanneer de problemen aan de voeten zeer ernstig zal er met u worden besproken welk probleem als eerste wordt aangepakt en wordt er een nieuwe afspraak gemaakt voor de verdere behandeling. Tevens wordt er een behandelplan opgesteld om de problemen te voorkomen. Uiteraard is het ook mogelijk om al direct een dubbele afspraak te maken.
Of kies voor een uitgebreide luxe behandeling, met een heerlijk voetenbad, voetenscrub en een paraffinepakking om de huid van de voeten extra te hydrateren, deze behandeling duurt 60 minuten.
Diabetes, Reuma, overige Risico Voet en vergoedingen
Doordat ik Medisch pedicure ben is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Hiervoor dient u aanvullend verzekerd te zijn, en in sommige gevallen bij diabetici wordt het vanuit de basisverzekering vergoed. Om aanspraak te kunnen krijgen voor vergoedingen voor Diabetici dient u via de huisarts eerst een afspraak te maken bij de podotherapeut, deze zal vast stellen voor hoeveel zorg u in aanmerking komt. Studio Purmerend heeft een samenwerking met de podotherapeut van Hallux, Jan Verhallen en podotherapiepraktijk Rondom. Bij pedicure behandelingen voor de Reumatische Voet ontvangt u een factuur (welke direct in de salon dient te worden voldaan), deze stuur u zelf op naar de zorgverzekeraar. Wanneer u voor de eerste keer een factuur indient moet u een bewijs van de arts opsturen met de reumatische aandoening.
In sommige gevallen kan het zijn dat u ook in aanmerking komt voor vergoede zorg, bijvoorbeeld wanneer u een chemokuur ondergaat. Steeds meer zorgverzekeraars geven hiervoor een vergoeding. Informeer bij uw zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn en tot welk bedrag u per behandeling en per jaar recht heeft op vergoede zorg.


Schimmeldiagnostiek
Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem. De nagel is vaak dik, brokkelig en verkleurd. Dit wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf en daarom is behandeling noodzakelijk.  De meeste mensen noemen het overigens kalknagels. Maar niet iedere kalknagel is per definitie een schimmelnagel.
Een van de kenmerken van een schimmelnagel is de kleur, die is meestal wit/geel of bruinig.
Maar er zijn meer oorzaken voor een afwijkende verkleuring van de nagels, zoals: psoriasis, medicijngebruik of interne aandoeningen. Om bij twijfel zekerheid te verkrijgen is het mogelijk om schimmel-diagnostiek toe te passen.
De medisch pedicure van Studio Purmerend is bevoegd om (na toestemming van uw huisarts) een biopt af te nemen van de aangedane nagel en of huid. Dit biopt wordt naar het labratorium van het UMC St. Radboud in Nijmegen opgestuurd waar het op kweek gezet wordt. Na ongeveer een week ontvangt de pedicure de uitslag en zal deze met u bespreken en naar de huisarts toesturen. Na deze uitslag kan de juise behandeling ingezet worden. 
Aan dit biopt zijn kosten verbonden, u betaalt een deel in de salon en een deel (mits u toestemming heeft van de huisarts) wordt vergoed door de ziektekostenverzekering, maar let wel op hier wordt wel aangesproken op uw eigen risico. 
Schimmeldiagnostiek €25,-, icm een pedicure behandeling €10,- . Het bedrag wat bij uw ziektenkostenverzekering in rekening wordt gebracht bedraagt ongeveer €40-45. Wanneer u deze laat uitvoeren zonder toestemming van u huisarts kan er geen vergoeding plaats vinden vanuit de verzekering en komen de kosten voor uw eigen rekening en dit zal rond de €56,- zijn


Speciale Technieken
Soms is het nodig om een pijnklacht op een speciale wijze te verhelepn of afwijkende groei te corrigeren. Daarbij zijn de speciale technieken een uitkomst.

Ortheses
Onder orthesiologie verstaan we de techniek voor het ontlasten van drukplekken en het reguleren van de teenstand. Orthesiologie wordt veelal toegepast tussen de tenen met behulp van siliconen. 
Ortheses worden onder andere gemaakt bij:

Nagelbeugels/Nagelregulatie
De nagelregulatietechniek is een uitstekenede techniek om verschillende nagelaandoeningen zoals ingegroeide nagels en vormveranderingen van de nagel te behandelen.
Bij ingroeiende teennagels drukt of groeit de teennagel in de nagelwal. Dit is vaak pijnlijk en de kans op ontsteking is groot. Mensen met Diabetes en reuma dienen extra allert te zijn! Deze techniek voorziet in het corrigeren van de ronding van de nagel door beugeltjes op de nagel te bevestigen. De nagel wordt hierdoor uit de nagelwal getild waardoor direct verlichting ontstaat. Na de behandeling is controle na een paar weken noodzakelijk.
Nagelbeugels worden onder andere aangebracht bij:


Nagelreparatie/Nagelprothese
De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel helemaal of gedeeltelijk door een kunstnagel wordt vervangen. Zonder deze techniek zijn bepaalde problemen niet op te lossen. Nagelprotheses worden toegepast ter vervanging van zo goed als ontbrekende nagels, ter correctie van vervormde nagels, ter versterking van verzwakte nagels. Ook kunnen we het toepassen asl behandeling van versplinterende of geschonden nagels, ter begeleiding van een groeistoornis, als behandeling van gespleten en ingroeiende nagels of het verfraaien van een mycose (schimmel)nagel. Ook kunnen weggeknipte nagelhoken opgevuld worden om ingroeien te voorkomen.
Nagelprothesetechniek wordt dus niet alleen toegepast ter verfraaiing, maar juist ook asl therapeutische oplossing om afwijkende groei te corrigeren.

Wanneer u last heeft van een schimmelnagel is dit een mooie wijze om de nagel te herstellen. Alle schimmel/mycose zal (zoveel mogelijk) worden weggefreesd en de nagel zal weer met gel of acryl worden hersteld. Wel wordt er dan aanbevolen om ook de ProNails Tincture te gaan begruiken om de achterblijnde schimmel te bestijden.

De prijs voor de nagelreparatie is zeer verschillend, dit ligt eraan hoeveel er gerapareerd moet worden, een klein hoekje kan tijdens een pedicurebehandeling worden opgevuld en daar wordt slecht €5,- extra voor gerekend.
Onderstaande prijzen zijn gebasseerd op grotere reparaties

ProNails producten
Als pedicure vindt ik het belangrijk om met een product te werken dat ook echt werkt!
Daarom heb ik gekozen voor de producten van ProNails.
De ProNails SOS Foot Care lijn werd klinisch ontwikkeld om uw voeten te redden en hen de behandeling te geven die ze verdienen. 
De producten van ProNails Foot Care bieden de ideale oplossing om een efficiënte pedicurebehandeling in de studio te geven. Wanneer de voeten een lager durende behandeling nodig hebben, raad ik u de Foot Care thuisproducten aan.
Voor iedere huidtype is er een passend thuisproduct.
Maar u kunt producten van andere merken vinden in de salon, zoals bijvoorbeeld producten voor de thuisbehandeling van wratten.


Tip van de pedicure:
Uw schoenen gaan langer mee, als u ze regelmatig wisselt. De schoenen nemen lichaamsvocht op tijdens het dragen en kunnen dat alleen afstaan op momenten dat u ze niet draagt. De nacht is daarvoor soms te kort. Een pauze van minimaal
24 uur is daarom af te toe noodzakelijk. Laat de schoenen nooit bij een verwarmingsapparaat versneld drogen. Wij raden u dan aan uw schoenen niet langer dan twee dagen achter elkaar te dragen.
Tot slot heel belangrijk bij het kopen van nieuwe schoenen: vaak wordt er gezegd dat nieuwe schoenen moeten uitlopen. Dit is niet waar want een schoen dient direct goed te zitten en niet te knellen want schoenen lopen niet uit!

Prijslijst Pedicure Behandeling
Pedicure Behandeling Standaard 30 minuten €28,50
Pedicure Behandeling Luxe 60 minuten €50,-

Nagels knippen en reinigen €15,-
Likdoorn verwijderen vanaf €15,-
Kloven verwijderen vanaf €15,-
Wrat Behandeling vanaf €22,50 (dit is incl product voor thuisbehandeling)

Schimmeldiagnostiek €25,-
Schimmeldiagnostiek icm pedicure €10,-

Nagelbeugel €22,50
Nagelreparatie vanaf €15,-
Nagelreparatie bij schimmelnagels vanaf €20,- (aanbevolen ProNails Tincture €13,95)
Orthese vanaf €20
Drukvrij leggen pijnlijke plek met vilt €15

Paraffine Hand/Voet Pakking €15,-
Massage onderbenen en voeten 15-20 minuten €15,-
Hotstone Massage onderbenen en voeten 10-15 minuten €15,-

GELLAK
Gellak handen/tenen €20
Gellak French Manicure, evt met strass €25
Gellak icm een behandeling €15/20,-
Strass steentjes op meerdere nagels, per nagel €1,-
Gellak verwijderen €10

Uiteraard is het ook mogelijk om een pedicure behandeling te combineren met een andere behandeling.

N.B. Nagellak verwijderen is geen probleem, uiteraard scheelt het wel veel tijd als u de nagellak zelf al verwijderd waardoor er meer tijd overblijft om aan de voeten te werken.